traktát prázdniny

…a tak je tu júl prvý…….a tak sú tu napriek všetkým nepredvídateľnostiam tohto roka prázdniny (…“už ideme na prázdniny, ho hôr lesov, na dediny….“))))- prázdni sme my???
pripravení do prázdna vložiť dobrodružstvá?alebo sú prázdniny len spomienkou na detstvo, školy, štúdiá, resp. to „prázdno“ medzi jednotlivými triedami a ročníkmi, keď si učitelia potrebujú liečiť hlasivky a nervy a žiaci zabudnúť na to, že nejaká škola vôbec existuje?(je to vlastne dobrá škola, ak je na ňu potrebné periodicky zabúdať?)
– —!!!:)))

jedno leto som tajne čítala celú Angeliku…!!!! (neskôr som videla aj seriál a v tomto momente, musím povedať niečo na obranu „literárnej predlohy“: bola naozaj oveľa napínavejšia a dobrodružnejšia ako sfilmovaná verzia…. takže celé dobrodružstvo toho leta sa odohrávalo medzi riadkami kníh schovaných pod vankúšom:)))- jaj ale aby som nezabudla na ďalšie skvelé prázdninové akcie – návštevy bratrancov a sesterníc, spoločné letá u starej mamy, stany z kobercom na prádelných šnúrach na záhrade, „zákusky“ pozostávajúce zo zmiešaniny kryštálového cukru a kakaového prášku, žihľavové mučenie, zber ríbezlí a pootĺkané kandličky, pri trati rieka s rakmi….. nerozmýšľala som vtedy nad tým, že rieka môjho života je ešte len pri prameni a čo sa presťahovaním do mesta všetko zmení (ale to je už celkom iná kapitola), radšej by som ostala v prázdne a nude detstva a horúceho asfaltu a chladného gánku u susedov, kde sme sa večer zabávali hádankami, zatiaľ čo malé káčatká za plôtikom pokrývali svoj malý milý svet malými zelenými hovienkami a medzi ne padali zelené jabĺčka „jakubky“…)- jaaaj, to som sa nejak nechala uniesť, dúfam, že som vás uniesla v únosnej miere do vášho detstva::))))

– a naša hudobná redaktorka pridáva:

Madonna – Holiday

– krásne prázdninovanie a vý_letovanie!!! 
vaša Sally_Lu*
p.s. – a samozrejme pridávam pár aktuálnych dekupáží – niektoré v letnom praktickom prevedení – na textile:))

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *