traktát_netrp_trópmi mesta)))

…a tak sa mi zdalo včera, že tie horúčavy nejak zvládnem … pravda len vďaka tomu, že som väčšinu dňa  strávila v klimatizovaných priestoroch… v práci… a potom cestou mestom som sa chtiac-nechtiac zastavovala v kostoloch a klimatizovaných obchodoch…. aby som sa neuvarila…. a to už bolo okolo šiestej…. a mala som pocit, že v tom teple nevládzu hriať…vlastne hrať!… ani pouliční muzikanti svoje odrhovačky….v prehriatych uliciach starého mesta…aj figuríny v niektorých výkladoch sú celkom nahé…:)

…a tak mám dnes pocit, že sa mi v tropickom teple spomaľuje myseľ…a tak tak mi to teplo vyparilo z hlavy aj témy o ktorých som chcela písať… ešte niečo z olympiády?… možno… ale čo keď som pri záverečnom ceremoniáli zaspala…. komentáre a postolympiádové názory za a proti sa rozliali po médiách… sieťach… v celom spektre emócií a problémov…. predurčuje genetika predispozíciu na niektoré športy?… na niečo v niektorej krajine „máme-nemáme“?…. sú výsledky tzv. „neúspešných výprav“ výsledkom nedostatočných tréningových možností…. systematičnosti… financií… alebo  nedostatkom motivácie, nadšenia, radosti z hry a nedostatku vrodenej bojovnosti?….priniesli tí, čo si odniesli medaily dostatok motivácie pre ďalšie generácie?:)

… a tak sa priznám, že som podnikla celkom malý neplánovaný „sociálny experiment“…. druhý traktát o olympiáde som zavesila na istú sociálnu sieť, ale….po x hodinách bez povšimnutia som ho zas zvesila a dala som tam len päť aktuálne zavarených pohárov s paradajkovým pretlakom… inštinktívne som ich zoskupila do podoby piatich olympijských kruhov… a tento jednoduchý obraz … zaujal… možno to bude len tým teplom…. možno to nebude len tým teplom:)))

…a tak keď som dnes išla z práce… vyhupla som sa z klimatizovaného prostredia do prehriatych ulíc… na Hviezdoslavovom námestí práve začínal World music festival… námestie je zelené… jedno z najzelenších v meste… napriek tomu aj tam bolo poriadne teplo… niektorí účinkujúci naznačovali, že ten altánok je poriadne prehriaty… až kým…. až kým nevystúpili na pódium Indickí hudobníci a hlavne v nejakej tretej skladbe aj tanečnice… rozvlnili ťažké brokátové čierne sukne žiariace zlatými a červenými niťami, nášivkami… a pod sukňami niečo ako legíny, kopec ozdôb aj na rukách hlave… nezamŕzajúci úsmev… a tak sme sa začali spolu s nimi vlniť, aj keď bolo ťažké čo len napodobniť ich dokonalé, sofistikované a zjavne rokmi vycizelované pohyby…. a tak pot – nepot…poď tancovať!… a tak pri ďalšej kapele – balkánskej dychovke už väčšina divákov tancovala… nedalo sa inak… úplné zjednodušenie… buď si dať zmrzku alebo tanec…

…. a naša hudobná redaktorka dnes vyberá:
Milánosz
Dhoad gypsies of Rajastan 
Džambo Aguševi orchestra 

…. a tak sa s vami dnes lúčim s prianím príjemného ochladenia na druhú polovicu augusta:)))

vždy vaša Sally_Lu*

p.s.1 – a meniny majú Elenky, Helenky – všetko najlepšie:)))
p.s. 2 – a lunárny kalendár odkazuje: jedzte šesť vlašských orechov denne, choďte na prechádzku alebo si aspoň vyložte nohy na stenu:))

Jeden komentár k “traktát_netrp_trópmi mesta)))”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *